Wat is Canva?

Canva is een grafisch ontwerp platform met vele mogelijkheden. Ook is Canva erg gebruiksvriendelijk en is het niet zo ingewikkeld als bijvoorbeeld de Adobe programma’s.

Canva heeft een gratis en een Pro account. De meeste functies die je nodig zal hebben zitten al in het gratis account. Je kan al heel veel met het gratis account, maar de functies in het Pro account kunnen je het nog makkelijker maken.

Canva, een gebruiksvriendelijk grafisch ontwerp platform

Je hebt vast wel van de Adobe programma’s gehoord. Of misschien wel eens mee gewerkt. Dit zijn programma’s waarmee je graphics, logo’s en meer mee kan maken en bewerken. Ook kan je bijvoorbeeld foto’s bewerken of de achtergrond van een foto weghalen. En natuurlijk nog veel meer.

Helaas zijn deze programma’s wel wat duur. En dan moet je ze ook nog leren. Het zijn niet de makkelijkste programma’s. Maar als je er al mee kan werken is dat natuurlijk fantastisch.

Canva kan zeker niet alles wat de Adobe programma’s kunnen. Maar met Canva kan je al heel veel! 

Canva dashboard ontwerp platform

Maar wat kan je nou met Canva?

Canva kan je zakelijk maar ook persoonlijk of voor bijvoorbeeld school gebruiken. Er zijn vele mogelijkheden waardoor je als beginner al aan de slag kan.

Voor zakelijk kan je je eigen logo, flyer, visitekaartjes, facturen maken. Maar ook posts voor Social Media, website banners, blog banners, presentaties, infographics, moodboards en zo nog veel meer.

Voor persoonlijk en school kan je bijvoorbeeld uitnodigingen maken, CV’s, verslagen, fotokaarten, verjaardagskaarten en natuurlijk ook voor Social Media gebruiken en nog veel meer.

Het is dus een heel uitgebreid platform waar je zelf je eigen foto’s, tekst, elementen, logo’s en meer kan toevoegen. Er staan duizenden templates klaar die je zelf compleet helemaal kan aanpassen naar je eigen wens.

Dat is toch geweldig?

En je kan nog meer met Canva!

Naast het maken van graphics kan je ook de achtergrond van foto’s verwijderen, video’s, GIFs en animaties maken, templates maken, mock ups maken, foto’s bewerken en ook vele effecten toepassen op foto’s en teksten.

Dat is zeker niet niks, en dat is ook nog lang niet alles! Ook heeft Canva vele stockfoto’s die je kan gebruiken. Daarnaast heeft Canva nog een content planner om je content te plannen voor bijvoorbeeld Pinterest! En zo kan ik nog wel even doorgaan haha!

Canva heeft dus vele mogelijkheden

Zoals je nu weet heeft Canva vele mogelijkheden. Voor kleine en beginnende ondernemers is dit zeker een aanrader. Zeker als je iets zoekt wat gebruiksvriendelijk en ook niet al te duur is. Ook kan het je geld besparen als je het zelf doet en het niet hoeft uit te besteden.

Voor studenten is het fijn om je werkstukken in te maken en mooi vorm te geven. Of een planner maken zodat je niet je opdrachten vergeet. Of een mindmap te maken.

En persoonlijk is het ook erg leuk om uitnodigingen te maken of verjaardagskaarten. Ook kan je je CV er in maken en zo opvallen bij je volgende sollicitatie.

Daarnaast vind ik het zelf ook nog super leuk om lekker te ontwerpen. Dus als je lekker creatief bezig wil zijn is Canva echt een geweldig platform!

Gebruik jij al Canva of ben je hierna van plan het te gebruiken?

3 reacties op “Wat is Canva?

  1. Pingback: Top 5 apps voor content creatie – Studio Dais

  2. Pingback: Top 9 tips voor een succesvolle Instagram bedrijfsprofiel! - Studio Dais

  3. Pingback: 72 ideeën om te maken met Canva! - Studio Dais

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *