Als UGC creator is het belangrijk om een professionele portfolio te hebben om je werk te presenteren aan potentiële opdrachtgevers.
Voorkom daarom deze 5 fouten zodat je geen potentiële opdrachtgevers aan je voorbij laat gaan.
1. Geen professioneel design
Een professioneel ontwerp zal je portfolio er aantrekkelijker en betrouwbaarder laten uitzien. Gebruik een eenvoudig, schoon en modern ontwerp dat past bij je werk. Zorg ervoor dat je portfolio goed georganiseerd en visueel aantrekkelijk is.
2. Te veel, te weinig of onnodige informatie
Wat moet er nou allemaal op je portfolio/website? Wat is echt belangrijk voor je potentiële opdrachtgevers om te weten en wat niet? Je hoeft niet uit te leggen in je portfolio wat UGC betekent. Of de statistieken van UGC.
Maar vertel over wat jij kan, wat voor video’s en foto’s je maakt. Je niche en wat je vaardigheden zijn. Je ervaring of behaalde resultaten van de content die jij hebt gemaakt. Maar houd het kort en bondig.
Top 5 tips nodig voor UGC Creators?
Lees dan deze post:
3. Geen eigen webadres
Vooral met de Canva portfolio/websites heb je een standaard gratis webadres. Dit is niet erg professioneel. Een eigen webadres hoeft ook niet zoveel te kosten. Vaak maar tussen de 5 en 20 euro per jaar.
4. Niet zorgvuldig en random
Organiseer je werk in categorieën of thema’s, zodat het gemakkelijk te begrijpen en te navigeren is. Selecteer en presenteer alleen je beste en meest representatieve werk. Een portfolio met minder, maar wel sterk werk, is beter dan een portfolio met veel middelmatig werk.
Voeg context toe aan je werk door te beschrijven wat je hebt gedaan, waarom je het hebt gedaan en wat het resultaat was. Dit helpt potentiële opdrachtgevers om te begrijpen hoe je werk waarde toevoegt en wat jouw specifieke vaardigheden en sterke punten zijn.
5. Niet of slecht responsive voor mobiel
Veel kijken op je portfolio / website op hun mobiel. Daarom is het belangrijk dat je portfolio / website ook responsive is en het formaat aanpast naar mobiel. En ook dat het goed aanpast en niet dat bepaalde delen wegvallen, slecht te lezen zijn, te klein zijn etc. Dit zie ik ook vooral met Canva portfolio/websites.
Hopelijk vond je deze post behulpzaam!
Graag meer tips en informatie? Kijk dan naar de andere blogposts!