Met deze apps maak jij professionele productfoto’s!

Tegenwoordig is er overal wel een app of tool voor. Of zelfs meerdere, zoveel zelfs dat je niet eens weet welke nou het beste is, gratis is of niet en wat echt werkt. Met deze apps en tools maak je professionele productfoto’s. Van bewerken tot achtergrond verwijderen!

1. Lightroom (App)

Lightroom van Adobe is een programma maar ook een app voor op je mobiel. Zelfs met de gratis versie kan je al heel veel. Alleen geen achtergrond verwijderen.

2. Snapseed

Ook een fijne app om verschillende bewerkingen te doen! Waaronder Uitbreiden om je foto groter te maken. Perspectief, egaliseren, selectief en penseel zijn ook hele fijne tools! Ook heeft Snapseed veel mooie effecten maar ook weer helaas geen achtergrond verwijderen. Al kan je de achtergrond wel heel licht maken door met de tool Selectief de achtergrond te selecteren en de belichting om hoog te halen.

3. Canva

Canva is een grafisch ontwerpplatform. Maar daarnaast kan je ook in Canva je foto’s bewerken en aanpassen. Canva maakt ook gebruik van AI, genaamd Canva Magic waar je heel veel verschillende bewerkingen mee kan maken. Ook achtergrond verwijderen! Wel helaas betaald.

4. Photoroom

Photoroom is een app die gebruikt kan worden om achtergronden te verwijderen van afbeeldingen en vervolgens nieuwe achtergronden toe te voegen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een persoon uit een foto halen en deze plaatsen in een andere omgeving. De app maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de achtergrond te detecteren en te verwijderen, waarna je een keuze hebt uit verschillende achtergronden om toe te voegen.

5. Fotofuze.com

Fotofuze.com is een online tool die achtergronden van afbeeldingen snel en gemakkelijk kan verwijderen en vervangen door een transparante of gepersonaliseerde achtergrond. De website is populair bij online verkopers die hun productfoto’s willen verbeteren en een professionele uitstraling willen creëren voor hun webshop. Ze bieden gratis en betaalde abonnementen aan.

Graag vrijstaande productfoto’s leren maken?
Lees dan deze post:

Hoe maak je je eigen vrijstaande productfoto’s

Hopelijk vond je deze post behulpzaam!

Graag meer tips en informatie? Kijk dan naar de andere blogposts!

2 reacties op “Met deze apps maak jij professionele productfoto’s!

  1. Pingback: Zelf professionele (en vrijstaande) productfoto's maken met je smartphone - Studio Dais

  2. Pingback: Foto's bewerken + vrijstaand maken/achtergrond verwijderen. - Studio Dais

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *