Foto’s bewerken + vrijstaand maken/achtergrond verwijderen.

Als je online verkoopt, zijn productfoto’s een van de belangrijkste elementen van je website of webshop. Goed bewerkte foto’s kunnen het verschil maken tussen een verkoop en een potentiële klant die wegklikt.

Voor het bewerken van de foto’s gebruik ik de app Lightroom op mijn mobiel. In de gratis versie kan je al heel veel. Lightroom is een krachtige tool voor het bewerken van foto’s. Hier zijn enkele stappen om je te helpen een foto te bewerken in Lightroom:

In 5 stappen je foto bewerken

  1. Importeer de foto: Open Lightroom en klik op “Importeren”. Selecteer de foto(‘s) die je wilt bewerken en klik op “Importeren”.
  2. Pas de belichting aan: Klik op “Ontwikkelen” en zoek het paneel “Basis”. Pas de belichting aan door te schuiven met de schuifregelaar “Belichting”. Je kan ook andere instellingen zoals hooglichten, schaduwen, contrast en witbalans aanpassen.
  3. Pas de kleuren aan: Ga naar het paneel “HSL/Kleur/Zwart-wit” en pas de kleuren aan. Je kan de verzadiging, helderheid en tint van elke kleur aanpassen. Je kan ook de kleurenmix aanpassen om specifieke kleuren te benadrukken of te verminderen.
  4. Maak aanpassingen aan de details: Ga naar het paneel “Detail” om aanpassingen te maken aan de scherpte en het ruisniveau van de foto. Je kan ook de vignettering en de lenscorrectie aanpassen.
  5. Exporteer de foto: Als je tevreden bent met je bewerkingen, kan je de foto exporteren door te klikken op “Bestand” > “Exporteren”. Hier kan je het bestandsformaat, de grootte en andere instellingen aanpassen voordat je de foto exporteert.
Tips voor productfotografie met je smartphone. Bewerken

Achtergrond verwijderen

Er zijn verschillende online tools beschikbaar die je kunt gebruiken om de achtergrond van een foto te verwijderen. Een voorbeeld hiervan is remove.bg. Upload eenvoudig je afbeelding naar de website en het programma zal automatisch de achtergrond verwijderen. Het enige nadeel van deze methode is dat de kwaliteit van de afbeelding kan verminderen.

Andere apps

Ook zijn er andere apps en tools zoals Canva, Photoroom en zelfs met Adobe kan je via deze link gratis de achtergrond verwijderen.

Meer informatie over de apps en tools?
Lees dan deze post:

Met deze apps maak jij professionele productfoto’s!

Hopelijk vond je deze post behulpzaam!

Graag meer tips en informatie? Kijk dan naar de andere blogposts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *