De top 5 apps voor content creatie

Het maken van content! Dit vind ik zo leuk om te doen! Natuurlijk is het ook erg belangrijk voor je bedrijf, je blog, Social Media, als influencer, freelancer, creators en ga zo maar door.

Wat belangrijk is voor content creatie is de uitstraling ervan. Ik ben echt voor design en uitstraling. Mooie designs en stralende foto’s kan er voor zorgen dat ze het besluit maken om te stoppen met scrollen. Om je post verder te lezen.

Dit wil je natuurlijk! Daarom heb ik de top 5 apps en websites die ik zelf ook gebruik verzameld.
Zodat jij niet hoeft te zoeken naar de beste apps of websites!

1. Canva

Ik begin met Canva. Dit is mijn favoriete grafisch ontwerp platform. Hier maak ik al mijn graphics mee. Ik maak mijn Instagram posts, stories, reels en ook Pinterest pins hiermee. En ook gebruik ik het voor mijn website, blog, nieuwsbrief en het maken van mijn e-books en templates.

Weet je nog niet wat Canva is en wat je er verder mee kan?
Lees dan deze blogpost Wat is Canva.

Canva dashboard ontwerp platform

2. Lightroom app & programma

Lightroom! Mijn favoriete app om mijn foto’s te bewerken! Als eerste bewerk ik mijn foto’s met Lightroom! Dit is een gratis app en het werkt geweldig! Je kan ook de met Presets werken. Presets, ook wel voorinstellingen genoemd, maken het mogelijk om je veelgebruikte instellingen op te slaan, om deze zo gemakkelijk toe te passen op al je foto’s. Denk hierbij aan instellingen zoals het contrast, schaduwen, hooglichten, helderheid en belichting.

Je kan Presets kopen om toe te passen op je foto’s, of gewoon de instellingen van je eigen bewerkte foto te kopiëren en te plakken in een nieuwe foto. Dit kan dus allemaal in Lightroom.

Weet je nog niet wat Lightroom is en wat een Lightroom preset is?
Lees dan mijn blog: Wat is Lightroom en wat is een Lightroom preset?

3. Snapseed app

Naast Lightroom gebruik ik ook Snapseed heel veel. Snapseed heeft bepaalde tools die ik heel handig vind en dus veel gebruik. De tool Uitbreiden is voor het groter maken van je foto, deze kan je met Slim uitbreiden je foto groter maken en de achtergrond laten doorlopen. Daarnaast vind ik de tool Selectief en Penseel ook heel fijn. Dit op bepaalde gedeelte van de foto op te lichten of juist donkerder te maken. Maar ook het contrast, structuur en verzadiging te vermeerderen of verminderen. En de tool Perspectief werkt ook heel fijn om het perspectief aan te passen naar wens.

4. InShot app

Voor het bewerken van videos gebruik ik de app InShot. Deze vind ik zelf erg fijn werken. Je kan de canvas grootte kiezen, muziek er onder plaatsen, stickers plakken, tekst toevoegen, filters en bijstellen. En daarnaast de video snijden, snelheid aanpassen en zo nog een paar dingen. Eigenlijk de basis die ik nodig heb en gebruik.

5. Photoroom app

Hiermee kan je makkelijk je foto´s bewerken, van de achtergrond verwijderen tot leuke achtergronden toevoegen. Erg makkelijk in gebruik.

Een reactie op “De top 5 apps voor content creatie

  1. Pingback: Voorkom deze 5 fouten bij het maken van je UGC portfolio - Studio Dais

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *