CaNva tempLates

Wat is Canva? Wat is een Canva template? En hoe gebruik ik deze? 

Wat is Canva?

Canva is een grafisch ontwerpplatform met vele mogelijkheden. Canva is erg gebruiksvriendelijk en daarnaast is het ook gratis. Ook is er een betaalde plan, de Canva Pro. In Canva kan je graphics maken voor bijvoorbeeld Social Media. Maar ook flyers, visitekaartjes, uitnodigingen. Dit kan je dus persoonlijk gebruiken maar dit kan je ook goed inzetten voor je eigen bedrijf. Daarnaast heeft Canva nog zoveel meer functies. Lees dit hier in mijn blog post.

Wat is een Canva template:

Een Canva-template is een vooraf ontworpen lay-out die gebruikers kunnen aanpassen om snel en gemakkelijk professioneel ogende afbeeldingen te maken. Canva is een online grafisch ontwerpprogramma dat gebruikers de mogelijkheid biedt om hun eigen ontwerpen te maken of te bewerken met behulp van de beschikbare sjablonen. Deze sjablonen zijn er in verschillende maten en stijlen en zijn ontworpen voor verschillende doeleinden, zoals social media posts, presentaties, posters, flyers en nog veel meer.

Hoe kan je een Canva template gebruiken:

In de meeste gevallen, en natuurlijk bij mijn producten, krijg je een PDF bestand met instructies en link naar het Canva template. Als je op de link klikt in het PDF bestand ga je naar Canva en staat er ‘template gebruiken’. Als je daarop klikt kan je inloggen met je eigen account als je nog niet ingelogd bent en dan komt het template in je eigen account te staan. In de instructies staat hoe je het Canva template kan bewerken en daarna downloaden.

Waarom zou je Canva templates op maat laten maken?

Het op maat laten maken van Canva templates kan verschillende voordelen bieden voor jouw bedrijf of merk. Ten eerste zorgt het ervoor dat je een uniek en professioneel ontwerp hebt dat perfect aansluit bij de visuele identiteit van jouw merk. Hiermee onderscheid je je van andere bedrijven en maak je een sterke indruk op jouw doelgroep.

Wat zijn de voordelen van een Canva template:

Kortom, het op maat laten maken van Canva templates kan een slimme investering zijn als je op zoek bent naar een uniek en professioneel ontwerp, tijdbesparing en meer waarde voor jouw klanten.